divendres, 20 de gener del 2012

New world order


Un petit acostament al que està passant al món virtual, reflexe del que ens espera.

Després de la estafa crisi i de la censura protecció dels drets d'autor, arriben les tanques elèctriques per mantenir-nos a ratlla. Així ens volen!


http://amanecerzombie.foroes.net/

La cultura no es pot mercantilitzar, és un dels pocs mecanismes que tenim per formar una societat igualitària i justa on les persones pensin per elles mateixes. Però això no interessa, la gent que pensa és perillosa. 

El consum és el que prima, la propietat privada és el màxim exponent de la societat neolliberal en la que vivim. A quí li interessa protegir els drets d'autor, si ningú s'en recorda d'ells? Un dels problemes de la S.O.PA és que amb l'excusa d'ús de material amb copyright volen culpabilitzar a tots els usuaris de pirateria (?), tot aquell que posi un link, una imatge, o qualsevol material està subjecte a ser acusat. I em pregunto: Acusat de què, si no hi ha lucre. 

Per tant aquestes lleis són fetes especialment per les multinacionals i els governs com el dels EUA, que són els que cobren i no volen deixar de fer-ho.  

No es poden fer lleis que vulnerin els drets bàsics de les persones només perquè alguns hi guanyin diners o es pensin que estan en una nova creuada contra el terror. 

Tot el que explico és tan summament bàsic que em fa por de pensar que precisament ens volen vulnerar els mínims, després d'això ja no hi ha res que ens separi de la jungla.

Per això crec que és important protestar, fem-los sentir les nostres queixes tan a Internet com al carrer! 
Jo ja he començat!


3 comentaris:

  1. Actualizacion! Weee!
    Pues de momento ya han cerrado Megaupload. Y seguimos para bingo... :(

    ResponElimina
  2. Espero la inspiració... En necessito molta! Però un post d'aquest tema clamava al cel!

    ResponElimina
  3. Els mateixos americans que diuen defensar els drets de l'autor, són els que alteren obres d'art (pel.licules per exemple) sense el consentiment dels seus creadors. De fet, el propietari no té res a veure amb l'arista.Val més comprar art que crear-lo.
    L'art pertany a la cultura i la cultura és patrimoni de la humanitat. És un dret de naixença.
    A més a més, qui no vulgui que sigui lliure, que no crei; segur que d'artistes no en faltaran car l'art és una expressió vital absolutament necessària en ells al marge dels seus beneficis.
    Tot i així, el que fa una feina pels altres, la que sigui, ha de tenir la recompensa del temps, esforç i sensibilitat que hi posa.
    En temes com la literatura és complicat.

    ResponElimina