dijous, 3 de març del 2016

La Roma més freak I

PROFONDO ROSSO




Aquest cap de setmana he fet un viatget a Roma, la ciutat eterna. Entre pedonales, ruïnes romanes, edificis monumentals i esglésies encara hi ha lloc per la cultura menys mainstream. I és que últimament, he tingut la sort de buscar altres coses ens els meus volts pel món; intentar trobar llocs frikis arreu on vaig.


Començo la trilogia de la Roma més freak amb la botiga Profondo Rosso fundada l'any 1989, propietat  del director i guionista Luigi Cozzi juntament amb el director de films de terror i de giallos Dario Argento. La trobem ubicada a la Via dei Grachi 260



En aquest petit però "atiborrat" local tots els aficionats a aquest gènere hi podran fer les seves delícies! 

Hi podem trobar llibres en italià i en anglès, que ells mateixos editen, de diverses temàtiques. Per exemple, cinema de terror i fantàstic italià, sobre el Lovecraft en el cinema, sobre Mario Bava i per descomptat multitud d'informació de tot tipus sobre la vida, miracles i pelis de Dario Argento. També hi havia samarretes (molones però cares), disfresses de tot tipus, màscares des de Jason Voorhes a Yoda, maquillatge i merchandising de coses tan diverses com Star Trek o Re-animator. Menció especials als vinils de Goblin <3 face="" font="" sans-serif="" verdana=""> a les súper edicions de films italians, que no podem trobar a Catalunya.  

Al final, em vaig comprar un imant de Suspiria, que trist... Però tot era força car.



Però el millor, és el soterrani on està ubicat el Museo degli Orrori di Dario Argento. Allà hi trobem diverses estances o cel·les molt i molt fosques per les que ens va guiat una veu d'ultratomba i que contenen material original de films com Phenomena, Opera, Demoni o La Chiesa. 



Sens dubte, un dels llocs més xulos que he tingut la sort de visitar!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada